Penetrácia internetu na Slovensku dosahuje 64 %

Najvyššie rozšírenie internetu v regióne strednej a východnej Európy má Estónsko, a to až 90 %.

Penetrácia internetu na Slovensku dosahuje 64 %, čo je o niečo menej ako priemer celého regiónu strednej a východnej Európy (CEE), ktorý je na úrovni 75 %. Vyplýva to z analýzy obchodno-poradenskej spoločnosti Gemius. Najvyššie rozšírenie internetu v regióne má Estónsko, a to až 90 %. Na chvoste skončilo Rumunsko s 59-percentným podielom. Poradenská firma skúmala penetráciu internetu v dvanástich európskych krajinách a to na Slovensku, v Českej Republike, Poľsku, Maďarsku, Dánsku, Litve, Lotyšsku, Estónsku, Rumunsku, Slovinsku, Chorvátsku a Bulharsku.

Najviac internetových užívateľov z analyzovaných štátov je v Poľsku (takmer 22 miliónov) a v Rumunsku (9,3 mil.). Najmenej ich je v Estónsku, necelý milión užívateľov. Slovensko s 3,5 miliónmi internetových užívateľov patrí medzi krajiny so strednou veľkosťou internetovej populácie. Rozšírenie internetu v štátoch Visegrádskej štvorky predstavuje približne 70 %. V porovnaní s internetovou penetráciou v pobaltských štátoch je tak o 12 percentuálnych bodov nižšie.

Gemius je obchodno-poradenská spoločnosť poskytujúca dáta, riešenia a odporúčania v oblasti správy online reklamných kampaní, monitoringu a analýzy webových stránok. Firma pôsobí na 30 trhoch v Európe, Blízkom východe a v Afrike.

Súvisiace články

Aktuálne správy