Letisko Viedeň v prvom kvartáli zvýšilo zisk o 15 %

Čistý zisk spoločnosti predstavoval 14 mil. eur. Počet prepravených osôb v sledovanom období klesol o 3 %.

Letisko Viedeň v prvom kvartáli zvýšilo svoj čistý zisk o 15 % na 14 mil. eur a tržby vzrástli o 1 % na 141 mil. eur. Spoločnosť o tom informovala v utorok. Počet prepravených cestujúcich v apríli klesol o 1 %, pričom za celý prvý kvartál sa znížil o 3 %. Letisko Viedeň čelí negatívnym dopadom krízového vývoja v Rusku a na Ukrajine, ako aj v oblasti Blízkeho východu. Hlavný prepravca na letisku, spoločnosť Austrian Airlines, už obmedzuje kapacity.

Pokles cestujúcich na európskych a blízkovýchodných linkách spoločnosť čiastočne kompenzovala zvýšeným počtom prepravených osôb do destinácií na Ďalekom východe, v severnej Amerike a Afrike. Letisko Viedeň potvrdilo svoj tohtoročný ciel zvýšiť celkový počet pasažierov o 2 %. Spoločnosť tiež prognózuje, že jej tržby v roku 2015 posilnia nad hranicu 645 mil. eur a čistý zisk sa dostane nad úroveň 85 mil. eur.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy