Hon na líšku: Defraudanti sa v zahraničí neukryjú

, businessinsider Foto: SITA

Čínski policajti predviedli 150 osôb z 32 krajín, vládny zásah proti hospodárskej trestnej činnosti sa zintenzívňuje, píše denník China Daily.

Osem z podozrivých bolo na úteku viac ako 10 rokov a 44 bolo zapojených do prípadov týkajúcich sa desiatok miliónov juanov, napísali noviny s odvolaním sa na policajný komisariát a oddelenie  hospodárskych trestných činov.

Operácia Fox Hunt bola spustená vládou vlani, zameriavala sa na podozrivých, ktorí opustili Čínu a hľadali útočisko v zahraničí a často so sebou brali aj veľké sumy peňazí. Operácia bola súčasťou kampane vedenej prezidentom Xi Jinpingom na vykorenenie korupcie.

Celkovo je registrovaných vyše 100 000 prípadov hospodárskej kriminality, týkajú sa takmer 192 miliárd juanov (asi 31 miliárd dolárov). Ide predovšetkým o vyšetrovanie nezákonného získavania finančných prostriedkov v hotovosti z verejných financií, ​​podvody s kreditnými kartami a vytváranie falzifikátov mien na území Číny. V januári polícia oznámila, že od júla do decembra zadržala 680 ľudí, počet zadržaných opísali ako "bezprecedentný".

Súvisiace články

Aktuálne správy