Deutsche Telekom zaznamenal v 1. kvartáli rast EBITDA aj tržieb

Nemecká telekomunikačná skupina Deutsche Telekom (DT) zaznamenala v 1. kvartáli 2015 rast zisku EBITDA aj tržieb, a to väčší, ako jej predpovedali analytici. Vďačí za to americkej divízii T-Mobile a oslabeniu eura. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Presnejšie, zisk DT pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) po vylúčení jednorazových položiek sa za tri mesiace do konca marca zvýšil medziročne o 11 % na 4,57 miliardy eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, pritom očakávali zisk v priemere 4,44 miliardy eur.
Tržby najväčšieho telekomunikačného operátora v Európe v sledovanom období vzrástli medziročne o 13 % na 16,84 miliardy eur a prekonali odhady expertov, ktorí počítali s tržbami vo výške 16,58 miliardy eur.
Na domácom trhu sa celkové tržby DT zvýšili o 1,9 % na 5,59 miliardy eur, pričom tržby z mobilných služieb sa zvýšili o 2,8 %. Ale očistený EBITDA nemeckej divízie klesol o 0,9 % na 2,2 miliardy eur v dôsledku investícií.
Nemecký telekomunikačný koncern v 1. štvrťroku investoval 2,5 miliardy eur, čo predstavuje medziročný nárast o vyše 20 %, do modernizácie svojich sietí v Európe aj v USA, kde vlastní 66-% podiel v T-Mobile US.
Za celý rok očakáva nemecký koncern EBITDA bez mimoriadnych položiek vo výške zhruba 18,3 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy