Prevádzkový zisk RWE klesol o 5,1 %

Spoločnosť za prvý kvartál vykázala prevádzkový zisk 1,63 mld. eur, analytici očakávali, že bude iba na úrovni 1,58 mld. eur

Nemecká energetická skupina RWE za prvý štvrťrok vykázala prevádzkový zisk, ktorý bol vyšší, ako sa prognózovalo. Prevádzkový zisk firmy síce klesol o 5,1 % na sumu 1,63 mld. eur, ale bol vyšší v porovnaní s predpoveďou analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí odhadovali, že bude v objeme 1,58 mld. eur.

Prevádzkový zisk skupiny bol lepší, ako sa očakávalo, vďaka divízii výroby elektriny. Prevádzkový zisk tejto divízie síce klesol o 23,4 % na 428 mil. eur, ale analytici prognózovali, že dosiahne iba úroveň 372 mil. eur. Okrem toho predaj plynu podporila chladnejšia zima. „V plynárenskom podnikaní sme profitovali z normalizácie počasia v porovnaní s extrémne miernym prvým kvartálom minulého roka,“ uviedol generálny riaditeľ RWE Peter Terium.

Nemecká skupina RWE pôsobí na Slovensku od roku 2003, kedy získala v privatizácii 49-percentný podiel Východoslovenskej energetiky. Po tom, ako sa slovenský trh s predajom energií liberalizoval, začala nemecká spoločnosť aj s predajom plynu na Slovensku prostredníctvom firmy RWE Gas Slovensko. Nemecký koncern RWE patrí medzi päť najväčších energetických spoločností v Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy