Euro v utorok posilnilo voči doláru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, britská libra, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro v utorok posilnilo voči doláru“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v druhom odseku

LONDÝN 12. mája (SITA, Reuters) – Euro v utorok posilnilo voči doláru. Spoločná mena kopírovala výnosy nemeckých vládnych dlhopisov, ktoré vzrástli na úkor cenných papierov americkej vlády. Grécko v pondelok, teda deň pred termínom splatnosti, uhradilo Medzinárodnému menovému fondu (MMF) splatnú časť úveru. Na túto správu euro výraznejšie nereagovalo, podobne ani na výsledky rokovania ministrov financií členských štátov eurozóny, ktoré opäť nepriniesli konkrétnu dohodu o ďalšej pomoci Grécku.

Euro voči doláru posilnilo o takmer jeden percentuálny bod na 1,1252 USD/EUR. Voči jenu dolár klesol o 0,1 % na 119,99 JPY/USD a britská libra oproti doláru posilnila o 0,6 % na 1,5678 USD/GBP. Stredoeurópske meny oproti euru oslabili. Poľský zlotý si odpísal 0,67 % a klesol na 4,098 PLN/EUR, maďarský forint oslabil o 0,57 % na 306,650 HUF/EUR a česká koruna tiež mierne klesla, a to o 0,02 % na 27,410 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy