Zisk divízie asset manažmentu v 1. kvartáli klesol o 14 %

Najväčší európsky poisťovací koncern Allianz dnes oznámil, že prevádzkový zisk jeho divízie asset manažmentu v 1. kvartáli klesol o 14 %. Dôvodom je odlev investícií z fondu Pimco (Pacific Investment Management Co.). Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Prevádzkový zisk divízie, ktorú okrem Pimco tvoria ešte Newport Beach a Allianz Global Investors, sa za tri mesiace do konca marca znížil na 555 miliónov eur z vlaňajších 646 miliónov eur.
Celý koncern Allianz minulý týždeň informoval, že jeho čistý zisk v uplynulom 1. kvartáli vzrástol o 11 % na 1,82 miliardy eur. Aj tržby koncernu sa v sledovanom období zvýšili o 11,2 % na 37,8 miliardy eur. Prevádzkový zisk Allianz za tri mesiace do konca marca stúpol o 4,8 % na 2,86 miliardy eur.
Ale vedenie Allianz už minulý týždeň skonštatovalo, že divízia asset manažmentu čelí odlevu investícií, aj keď sa jeho tempo v 1. kvartáli spomalilo. Presnejšie, v 1. štvrťroku dosiahol čistý odlev investícií z fondu Pimco 69,3 miliardy eur.
Allianz však potvrdil svoj odhad prevádzkového zisku za celý rok a naďalej očakáva, že dosiahne 10,4 miliardy eur, plus mínu 400 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy