Štátny podiel v Slovak Telekome chce vraj Deutsche Telekom

Strategickým investorom, ktorý mal štátu ponúknuť za jeho minoritný podiel v Slovak Telekome viac ako 750 mil. eur z prípadného predaja cez burzy, má byť podľa agentúr Reuters aj Bloomberg Deutsche Telekom.

Záujemcom o kúpu minoritného štátneho podielu v spoločnosti Slovak Telekom má byť jej majoritný vlastník Deutsche Telekom. Informujú o tom agentúry Reuters aj Bloomberg s odvolaním sa na nemenované zdroje oboznámené so situáciou. Samotný Deutsche Telekom tieto informácie odmietol oficiálne komentovať. Deutsche Telekom pritom v Slovak Telekome drží 51 %, zvyšných 49 % je v rukách štátu.

Štátny podiel v Slovak Telekome sa mal pôvodne predávať prostredníctvom verejnej ponuky akcií. Minister financií Peter Kažimír však vo štvrtok uviedol, že štát nebude pokračovať v procese predaja podielu cez burzy, pretože dostal lepšiu ponuku od nemenovaného strategického investora. Dopyt na kapitálových trhoch pritom pri verejnej ponuke akcií vygeneroval cenu na spodnej hranici ponukového pásma, teda 17,70 eura za akciu. Za celý predávaný podiel by tak predajom cez burzu štát zinkasoval 750 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy