Nestlé potvrdila predaj divízie mrazených potravín

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé však finančné detaily transakcie nezverejní.

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé je v štádiu výhradných rokovaní o predaji svojej divízie mrazených potravín Davigel spoločnosti Brakes Group, ktorej majiteľom je fond Bain Capital. „Nestlé dnes oznámila, že vstúpila do výhradných rokovaní o predaji divízie Davigel so spoločnosťou Brakes Group,“ uviedla firma vo vyhlásení a potvrdila tak skoršie správy o predaji. Spoločnosť však uviedla, že finančné detaily transakcie nezverejní. Dohoda podlieha konzultáciám s odborovými organizáciami a schváleniu zo strany orgánov pre hospodársku súťaž.

Firma Nestlé, ktorá je najväčšou potravinárskou spoločnosťou na svete, ešte pred dvoma rokmi oznámila, že sa snaží predať svoje divízie so slabším výkonom. Počas uplynulých dvoch rokov švajčiarsky koncern predal americkej skupine Post Holdings svoje značky PowerBar a Musashi a firme Brynwood Partners predal americkú divíziu mrazených cestovín. Firma Nestlé okrem toho v roku 2013 predala 10-percentný podiel v spoločnosti Givaudan, ktorá je výrobcom dochucovadiel.

Spoločnosť Nestlé vznikla v roku 1866 a v súčasnosti je poprednou svetovou potravinárskou firmou podnikajúcou v oblasti výživy, zdravia a zdravého životného štýlu. Na slovenskom trhu zastupuje materskú spoločnosť firma Nestlé Slovensko, s. r. o. ktorá vznikla v roku 2001. Do slovenského potravinárskeho priemyslu vstúpila ako strategický investor v roku 1992, kedy získala závod Carpathia v Prievidzi.

Súvisiace články

Aktuálne správy