J&T investuje do balkánskych benzíniek

, iHNed Foto:SITA

Slovensko-česká investičná skupina J&T Private Equity Group sa stala najväčším súkromným akcionárom v slovinskom Petrole, informujú o tom české Hospodárske noviny.

Petrol vlastné v krajinách bývalej Juhoslávie takmer päťsto čerpacích staníc a je tamojším dodávateľom pohonných hmôt. Skupina vo firme kúpila zhruba 8 percentný podiel, čím sa stala najväčším súkromným akcionárom v slovinskej spoločnosti.

Podľa agentúry Reuters skupina akcie skúpila od viac investorov, nie je vylúčené, že v budúcnosti môže dôjsť k ďalšiemu navýšeniu podielu. Skupina odmietla komentovať, koľko do akcií investovala, tvrdí, že suma zodpovedá cene na trhu.

Akcie Petrolu sú obchodované na ľubľanskej burze, Petrol vlani vykázal čistý zisk vo výške 60,7 milióna eur a zarobil tak o 15 percent viac než v roku 2013.

J&T Private Equity Group vznikla na konci roku 2013 oddelením od finančnej skupiny J&T Finance Group. J&T už s investíciami do petrochémie skúsenosti má. Ovláda zhruba štvrtinový podiel v najväčšej českej petrochemickej skupine Unipetrol.

Súvisiace články

Aktuálne správy