TUI Group očakáva rast prevádzkového zisku o 10 až 15 %

Najväčšia globálna spoločnosť podnikajúca v turizme evidovala rast predaja pobytov počas zimnej sezóny o 1 %, jej ceny na nadchádzajúcu letnú sezónu stúpli o 1 % a rovnako o 1 % vzrástli rezervácie letných pobytov

Spoločnosť TUI Group, ktorá je najväčšou globálnou firmou podnikajúcou v oblasti turizmu, očakáva, že jej základný prevádzkový zisk v tomto roku posilní o 10 až 15 %, a to vďaka vyššiemu predaju dovolenkových pobytov a lepším cenám. Spoločnosť ďalej informovala, že jej predaj dovolenkových pobytov počas zimnej sezóny sa zvýšil o 1 %. Jej ceny na nadchádzajúcu letnú sezónu tiež stúpli o 1 % a rovnako o 1 % vzrástli rezervácie letných pobytov.

Hodnota akcií spoločnosti TUI Group po jej vyjadrení, že očakáva rast zisku, v stredu do 10:12 GMT posilnila o 3,9 % na 12,29 libry (GBP) za kus. Hodnotu akcií TUI Group podľa analytikov podporilo aj to, že firma ohlásila splatenie svojich konvertibilných dlhopisov a zrušenie a splatenie hybridných dlhopisov v hodnote 300 mil. eur.

Vo svojom finančnom roku 2013/14, ktorý sa skončil v závere vlaňajšieho septembra, TUI Group dosiahla základný zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBIDTA) v sume 1,208 mld. eur pri obrate 18,715 mld. eur. Čistý zisk spoločnosti za minulý finančný rok bol vo výške 284 mil. eur, čiže 0,31 eura na akciu.

(1 EUR = 0,7344 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy