Saxo Bank vlani dosiahla zisk 381 mil. dánskych korún

V roku 2013 to bolo plusových 162 mil. DKK

Saxo Bank dosiahla v minulom roku čistý zisk 381 mil. dánskych korún (DKK). V medziročnom porovnaní ho viac než zdvojnásobila, keďže v roku 2013 to bol zisk 162 mil. DKK. Klientske vklady stúpli o 17,6 mld. DKK na 68,2 mld. DKK. Zvyšovali sa aj počas januára a februára a ku koncu druhého mesiaca predstavovali výšku 73,9 mld. DKK. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Prvé mesiace roka 2014 boli podľa vyjadrení firmy poznačené neistotou z oživenia globálnej ekonomiky, preto sa objemy obchodov Saxo Bank navýšili až v druhej polovici 2014. Stalo sa tak vďaka cielenému prístupu udržať si existujúcich klientov a získavať nových zákazníkov v kombinácii so zvýšenou obchodnou aktivitou. Rok 2014 bol preto podľa Saxo Bank najvýnosnejším rokom od roku 2011.

Saxo Bank s aktívami v hodnote 4,225 mld. DKK pokračovala aj v posilňovaní svojej kapitálovej pozície. V novembri minulého roka banka ešte viac posilnila svoj kapitál Tier 1. Emitovala na írskej burze dlhopisy v hodnote 334,8 mil. DKK. Pomohlo jej to podľa zverejnených informácií ustáť extrémny dopad trhového šoku z 15. januára 2015, kedy sa Švajčiarska národná banka rozhodla ukončiť svoju podporu pre kurz švajčiarskeho franku k euru. „Množstvo klientov ukončilo tento obchod s nedostatočným margin kolaterálom na krytie strát vyplývajúcich z ich pozícií,“ uvádza Saxo Bank, pričom odhaduje, že skupina v tejto súvislosti utŕžila stratu zhruba 700 mil. DKK v čistom. Keďže sa to týka až tohto účtovného roka, táto udalosť bude zahrnutá vo finančných výsledkoch až za rok 2015.

Saxo Bank pôsobí v oblasti multi-asset online obchodovania a investícií. Ponúka súkromným investorom aj inštitucionálnym klientom ucelený balík nástrojov pre obchodovanie a investičné stratégie. Saxo Bank tiež ponúka profesionálne portfólio a správu financií ale aj tradičné bankové služby. Saxo Bank vznikla v roku 1992 a sídli v Kodani v Dánsku. Má 26 pobočiek v Európe, Ázii, na Blízkom východe, v Latinskej Amerike, v Afrike a v Austrálii.

(1 EUR = 7,4614 DKK)

Súvisiace články

Aktuálne správy