Štvrtina produkcie Knauf Insulation v Novej Bani ostáva doma

Najväčší slovenský výrobca kamennej minerálnej vlny na zatepľovanie budov, spoločnosť Knauf Insulation Nová Baňa, umiestni na domácom trhu zhruba štvrtinu svojej produkcie. „Najväčší podiel produkcie predstavujú výrobky pre ploché strechy a fasády,“ uviedla pre TASR marketingová manažérka závodu Martina Dianová.
Vlani nastalo na domácom stavebnom trhu mierne oživenie, čo sa následne odzrkadlilo aj na firemných predajoch. „Naďalej však pretrváva trend predaja izolácií hlavne na rekonštrukcie,“ pripomenula zástupkyňa spoločnosti.
Keďže od 1. januára 2016 majú platiť prísnejšie normy pre tepelno–technické vlastnosti stavieb, musí reagovať aj novobanská spoločnosť, a to ponukou nových produktov s vyššou hrúbkou, respektíve s lepšou lambdou.
Nadnárodná spoločnosť Knauf Insulation, ktorá vlastní závod v Novej Bani, patrí k najrýchlejšie rastúcim dodávateľom izolácií so širokou paletou izolačných výrobkov, spĺňajúcich prísne požiadavky na energetickú účinnosť budov. V minulom roku urobila významnú akvizíciu spoločnosti Guardin v Severnej Amerike, čím počet výrobných závodov po Severnej Amerike narástol o ďalších 14 na celkový počet 36 po celom svete. Vlani zaznamenala celosvetovo obrat 1,4 miliardy eur a zamestnávala 5500 ľudí. Závod v Novej Bani dáva aktuálne prácu 273 ľuďom.

Súvisiace články

Aktuálne správy