Britské maloobchodné tržby vo februári rástli

Britské maloobchodné tržby vo februári v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka posilnili o 1,7 %. Januárový rast bol vo výške 1,6 %.

Britské maloobchodné tržby vo februári v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka posilnili o 1,7 %. V utorok o tom informovalo Združenie britských maloobchodníkov (BRC). V januári maloobchodné tržby vzrástli o 1,6 %. Vo februári 2014 k tradičnému spomaleniu rastu tržieb prispelo aj nepriaznivé počasie a britský maloobchod vzrástol len o 0,7 %.

Prieskum BRC sa pridal k ďalším náznakom toho, že dôvera britských spotrebiteľov sa zvyšuje. Miera inflácie v krajine totiž v januári klesla na 0,3 % a mzdy v minulom roku rástli rýchlejšie. „Rok 2015 bol zatiaľ pozitívnym pre maloobchodníkov a spotrebiteľov a neobjavujú sa žiadne náznaky zmeny kurzu,“ povedala šéfka BRC Helen Dickinsonová.

Maloobchodné tržby, ktoré nezahŕňajú nové prevádzky, stúpli vo februári medziročne o 0,2 %, v rovnakej miere rástli tieto tržby aj v januári. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s nárastom upravených tržieb o 0,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy