Do modernizácie investuje žiarska Dalkia aj tento rok

Aj tento rok chce Dalkia v Žiari nad Hronom pokračovať v modernizácii výroby, distribúcie a dodávok tepla. „V tomto roku čakajú Žiar investície do ďalšej výmeny potrubia, konkrétne v lokalite ulice Sládkovičova v okruhu II. Základnej školy, v okruhu ulíc J. Hollého a Š. Moysesa, a tiež investície do centrálneho zdroja tepla,“ hovorí Tatiana Birošová, špecialista pre komunikáciu a marketing Veolia Energia Slovensko, a.s.
Ako ďalej uviedla, počas pôsobenia Dalkie v Žiari nad Hronom bolo na rozvoj a modernizáciu tepelného hospodárstva vrátane centrálneho zdroja tepla (CZT) preinvestovaných niekoľko desiatok miliónov eur. Najväčšia časť týchto prostriedkov smerovala do ekologizácie výroby tepla v meste, teda do zmeny palivovej základne z uhlia na biomasu.
„V systéme CZT na území mesta bola v roku 2014 zrealizovaná výmena potrubia v okruhu plavárne v celkovej dĺžke cca 400 m. K CZT bol pripojený Shopping Park na ul. Dr. Jánskeho, ako aj nová lokalita v severnej časti mesta, a to Obytný súbor Sever, kde bolo vybudované kompletne nové potrubie v celkovej dĺžke 220 m,“ dodala Birošová.
Spoločnosť Dalkia Žiar nad Hronom v súčasnosti zásobuje v meste teplom a teplou vodou približne 6600 bytov, teda približne 17.500 obyvateľov a 16 školských zariadení. V roku 2014 dodala teplo v objeme 47.000 Mwh.

Súvisiace články

Aktuálne správy