Na Slovensko prichádza poisťovňa pohrebov, cieli nielen na seniorov

, E15 Foto: SITA

Nezaťažujte svojich blízkych. Poistite sa a my vám zaplatíme pohreb. S takto neobvyklou ponukou ste sa v ostatnom čase mohli stretnúť v televíznej reklame.

Po Poľsku, Česku i Maďarsku prichádza aj na náš trh poisťovňa 4Life Direct, ktorá ponúka životné poistky ľuďom vo veku 18-85 rokov. Poistné plnenie je však limitované dvojročnou dobou sporenia.

Poisťovňa s vlastníkmi vo Veľkej Británii a na Malte je podľa slov hovorkyne Jany Pitrikovej schopná 95 percentám starších ľudí garantovať uzavretie poistky, a to v situácii, keď to najviac potrebujú. "Nech sú vo vyššom veku alebo riešia zdravotný stav," hovorí Pitriková pre E15.

Obchodný model firmy sa vraj riadi jasnými štatistikami. Čísla ukazujú, že viac ako 93 percent poistených prejde dvojročnou čakacou dobou bez problémov a následne čerpá benefit poistného krytia bez obmedzenia. "Ďalšiu zhruba dvojpercentnú skupinu predstavujú ľudia, ktorí zomrú v dôsledku nehody. Ich rodina dostáva vyplatenú plnú poistnú sumu. Iba päť percent  z celkového počtu držiteľov poistiek skutočne zomiera v priebehu čakacej doby. Osobám, ktoré si títo ľudia určia, vraciame všetky uhradené poistné zhodnotené desiatimi percentami," vysvetľuje Jana Pitriková.

Podobných produktov je na našom trhu viac. Napríklad Poisťovňa Poštovej banky ponúka poisteného s neurčitou poistnou dobou, až do momentu úmrtia poisteného a s obmedzenou dobou platenia. Medzi výhody poistenia patrí jeho nízka cena a suma, ktorú poisťovňa vyplatí pozostalým, nepodlieha zdaneniu ani dedičskému konaniu, čo znamená, že príbuzní majú peniaze k dispozícii rýchlejšie. Mesačné poistné je v tomto prípade už od 5 eur a výška poistnej sumy sa pohybuje v rozmedzí od 1500 eur do 3500 eur. Pohrebné poistenie má aj Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, v tomto prípade je doba platenia poistenia 10 rokov, alebo môžete vložiť poistné jednorazovo.Rovnako aj Generali a Uniqa má v ponuke poistenie pohrebných nákladov ako celoživotné kapitálové poistenie.

Súvisiace články

Aktuálne správy