Citigroup vyčlení na ekologické projekty do 10 rokov 100 mld. USD

Americká banka Citigroup plánuje vyčleniť v nasledujúcich 10 rokoch 100 miliárd USD (87,94 miliardy eur) na financovanie environmentálnych projektov. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Tretia najväčšia banka v Spojených štátoch oznámila, že plánuje podporiť projekty v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, ďalej projekty na znižovanie emisií skleníkových plynov, ako aj na podporu ekologickej dopravy. Uvedená suma predstavuje zdvojnásobenie objemu financií, ktoré banka vyčlenila na rovnaké obdobie na projekty v tejto oblasti v roku 2007, pričom ako dodala, cieľ splnila už v roku 2013, teda o tri roky skôr.
Rozhodnutie Citigroup posúva banku výrazne pred konkurenčné finančné spoločnosti, ktoré v minulých rokoch tiež predstavili plány na podporu ekologických projektov. Bank of America v roku 2012 uviedla, že v nasledujúcich 10 rokoch chce ekologické energetické projekty podporiť sumou 50 miliárd USD. Podobný krok v rovnakom roku oznámila aj Goldman Sachs. Ako informovala, do 10 rokov plánuje investovať do projektov v oblasti obnoviteľných zdrojov energie 40 miliárd USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy