Generálnym riaditeľom spoločnosti KOSIT je Marián Christenko

KOSIT pripravuje nové rozvojové projekty v oblasti separácie odpadu

Akciová spoločnosť KOSIT chce v tomto roku nastaviť čo najefektívnejšie fungovanie spaľovne. Okrem toho ju čaká spustenie zrekonštruovanej linky K1. Firma sa chce zamerať aj na úplne nové rozvojové projekty, napríklad v oblasti separácie odpadu a lepšom využití druhotných surovín. Informoval o tom nový predseda predstavenstva spoločnosti Ľubomír Šoltýs. Novým generálnym riaditeľom podniku bol menovaný Marián Christenko, ktorý pôsobil od roku 2001 v spoločnostiach Siemens, Falck, Zetor, VOITH, a to na viacerých riaditeľských pozíciách. Riadenie KOSIT-u prevzal v januári tohto roku.

V novembri minulého roku investičná banka Wood & Company odkúpila od talianskeho akcionára 4-ITALY ENERGY & ENVIRONMENT S.R.L a FINEST S.p.A 66-percentný podiel v spoločnosti KOSIT, a. s. Banka Wood & Company podniká okrem Slovenska aj vo viac ako 15 krajinách strednej a východnej Európy, pričom sa zameriava na poskytovanie služieb firemných financií, obchodovanie s cennými papiermi a správu aktív.

Banka plánuje v najbližších rokoch spravovať KOSIT tak, aby bol spoľahlivým, zodpovedným a moderným spracovateľom odpadu vo východoslovenskom regióne. Jej cieľom je, aby bolo maximum odpadu znovu použiteľné ako surovina alebo premenené na energiu a minimálne skládkované. Ako informoval Roland Bánhegyi z komunikačného oddelenia spoločnosti KOSIT, najbližšie valné zhromaždenie môže rozhodnúť o dvoch nových členoch predstavenstva a predsedovi dozornej rady.

Súvisiace články

Aktuálne správy