NDS si chce poistiť zodpovednosť za škodu na 1,3 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť vyhlásila verejnú súťaž na poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú členmi jej orgánov na štyri roky. Letové prevádzkové služby SR zaplatia za poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri poskytovaní leteckých navigačných služieb na dvanásť mesiacov vyše 1,8 mil. eur bez dane po zľave.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) si chce poistiť zodpovednosť za škodu spôsobenú členmi jej orgánov na štyri roky predbežne za 1,305 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, poistenie je plánované na obdobie od 1. júla 2015 do 30. júna 2019. Otváranie ponúk je plánované 13. februára.

Predmetom poistného plnenia bude škoda spôsobená v dôsledku porušenia povinností, ak je nárok krytý týmto poistením, s výnimkou prípadov, keď spoločnosť za poistených už zaplatila odškodnenie poškodeným (poistenie členov orgánov spoločnosti, resp. v rozsahu, v akom spoločnosť oprávnene nahradila škodu poškodeným, avšak maximálne do výšky, v akej skutočne škodu nahradila).

Súčasťou poistenia diaľničiarov budú aj náklady obhajoby ktoréhokoľvek poisteného v prípade nárokov uplatnených v súdnom alebo mimosúdnom konaní vedenom proti poistenému až do úplného uspokojenia nároku, vždy však maximálne do výšky limitu zodpovednosti za škodu uvedeného v poistnej zmluve. Poistenie sa bude vzťahovať aj na náklady na styk s verejnosťou a zachovanie dobrého mena.

Letové prevádzkové služby SR, š.p. (LPS) zaplatia za poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri poskytovaní leteckých navigačných služieb na dvanásť mesiacov takmer 1,803 mil. eur bez dane po zľave. Zmluvu uzavreli so slovensko-rumunskou skupinou v zložení Kooperativa poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group, Bratislava a Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Atra S.A., Bukurešť. Pôvodná zmluvná cena bola 1,83 mil. eur, ale poisťovateľ poskytol podniku 1,5 percentnú zľavu z poisteného za podmienky jeho jednorazového uhradenia. Vybraný poskytovateľ služieb vo verejnej súťaži predložil ponuku ako jediný, pôvodná predpokladaná cena zákazky bola 1,85 mil. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy