Senčák skončil ako vedúci služobného úradu MZ

Novou vedúcou služobného úradu ministerstva zdravotníctva je Zuzana Kucerová.

Martin Senčák skončil vo funkcii vedúceho služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ). Na návrh šéfa rezortu zdravotníctva Viliama Čisláka ho v stredu odvolala vláda. Post po Senčákovi preberie Zuzana Kucerová. Minister avizoval návrh na odvolanie Senčáka uplynulý týždeň. Dôvodom boli koncesné zmluvy na zabezpečenie stravovania pre štátne nemocnice v Banskej Bystrici, Trnave, Trenčíne a Poprade. Zmluvy boli uzatvorené v rozpore so zákonom.

 

Nemocnice ich ešte pred podpisom mali predložiť rezortom zdravotníctva a financií a schvaľovať ich mala vláda, čo sa nestalo. Pre koncesné zmluvy končia riaditelia nemocníc v Banskej Bystrici, Trnave a Poprade. Šéf trenčianskej nemocnice sa funkcie vzdal ešte v júli tohto roka. Hoci podľa Čisláka v prvom rade bola za dodržanie zákonných postupov pri verejnom obstarávaní zodpovedná nemocnica, istú časť zodpovednosti dáva aj ministerstvu, napriek tomu, že povinnosť informovať nemocnice mu z legislatívy nevyplýva.

Senčákovo odvolanie požadovala pre tender na stravovanie opozícia. K jeho odvolaniu pred časom vyzývalo ministra aj Lekárske odborové združenie pre dianie v piešťanskej nemocnici.

Súvisiace články

Aktuálne správy