Tajomný boháč: Za newyorský apartmán je ochotný zaplatiť pol milióna dolárov mesačne

, slate Foto: YT

Anonymný nájomca prejavil záujem o celé 39. poschodie luxusného Pierre Hotela v New Yorku. Keď prišlo na požadovaný mesačný nájom 500 000 dolárov, nemal s tým žiaden problém.

Luxusný „byt“ má viac než 400 metrov štvorcových, šesť spální a šesť a pol kúpeľne, výhľad na most Georgea Washingtona aj Central Park. V ponuke bol od konca októbra, s možnosťou rozdeliť ho na dve samostatné jednotky. Ako trojizbový prezidentský apartmán za 20 000 dolárov na noc, alebo 400 000 dolárov za mesiac. K tomu ďalšie „doplnkové“ miestnosti za 20 000 dolárov na deň, alebo  40 000 mesačne.

Realitní agenti odmietli zverejniť meno alebo občianstvo nájomcu, ale ako napísal The Wall Street Journal, veľký záujem prejavovali ľudia z Európy, Stredného východu a Britského spoločenstva. Rovnaký nájomca sa rozhodol vyhradiť si možnosť prednostne obsadiť apartmán na 10. poschodí pre svojich hostí za 8000 dolárov noc, alebo 150 000 dolárov za mesiac. "Je to najvyšší nájomné, aké som kedy videl. Nič sa mu nepribližuje," zhodujú sa realitní makléri..

Mnoho medzinárodných návštevníkov, ktorí cestujú s veľkú rodinu alebo doprovodom, sa rozahodnú práve pre Pierre Residences. Aj také slávne mená ako Elizabeth Taylor, Yves Saint-Laurent, Dashiell Hammett, Mohamed Al-Fayed a Francis Ford Coppola využili služby hotela.

 

Hotel otvorili v roku 1930, pred niekoľkými rokmi prešiel rekonštrukciou za 100 miliónov dolárov, verejné priestory, ako lobby a veľký plesový sál, boli zmodernizované, nové technológie dostali aj izby. Podľa slov realitného agenta je v ponuke aj ďalších 9 luxusných apartmánov v hoteli Pierre, nájom začína na 75 000 dolárov mesačne.

Lokalita je bohatá na atrakcie, Tiffany, Cartier, butiky aj šperky. Všetko je na dosah. Rovnako ako divadelné štvrti Lincoln Center a Carnegie Hall. Život v Pierre tak poskytuje obyvateľom veľkú flexibilitu, myslia si makléri. Okrem pohodlia, umiestnenia a mena, robia  Pierre zvláštnym početné služby a výhody, ktoré sú zarátané v cene. K dispozícii je súkromný výťah, komorník, upratovanie aj šofér s Jaguarom.

Nakoľko je šialené dať 500 000 dolárov mesačne za bývanie? Podľa Forbes nájdeme najdrahší byt na predaj v New Yorku na 530 Park Avenue, chcú za neho 130 miliónov dolárov. Takže, ak si porovnáme ceny, 500 000 dolárov za prenájom na 21 rokov, by bolo rovnako drahé, ako najdrahší apartmán v ponuke rovno kúpiť. Navyše kúpou získate aj trikrát väčšiu rozlohu.

V septembri sa v tlači objavili správy, že herecká ikona Robert De Niro sa presťahoval do celého  poschodia veže v Central Park West. Zaplatí za to 125 000 dolárov za mesiac. Jeho nový domov je väčší o zhruba 560 štvorcov než apartmán za 500 000 dolárov. Navyše zaplatí len štvrtinu ceny. Takže, niekto, koho peniaze asi vôbec nezaujímajú, bol pravdepodobne realitným maklérom pekne „pumpnutý“.

Súvisiace články

Aktuálne správy