Ružomberské papierne uviedli do prevádzky nový regeneračný kotol

Celulózovo-papiernický podnik Mondi SCP Ružomberok uviedol dnes oficiálne do prevádzky novovybudovaný regeneračný kotol RK3. Vláda SR podporila strategickú investíciu za viac ako 128 miliónov eur investičným stimulom vo forme daňových úľav v hodnote 25 miliónov eur.
„Rozhodnutie poskytnúť investičný stimul bolo jednoznačne správne, lebo ide o jedného z najvýznamnejších zamestnávateľov, ktorý veľmi významnou mierou prispieva k hospodárskemu rastu Slovenska. Ak bude mať táto spoločnosť ďalšie investičné zámery, určite môže rokovať s vládou o pomoci,“ uviedol pri tejto príležitosti premiér Robert Fico.
Prínosy nového zariadenia v oblasti energetickej efektívnosti a ochrany životného prostredia vyzdvihol prezident akciovej spoločnosti ECO-INVEST Milan Fiľo. „Umožní nám dosiahnuť energetickú sebestačnosť z obnoviteľných zdrojov, ďalej rozširovať celkový objem výroby, čo je základným predpokladom udržania zamestnanosti,“ skonštatoval.
„To, že sa naši akcionári, ktorí majú svoje aktivity doslova po celom svete, rozhodli investovať veľké finančné prostriedky práve v Ružomberku, je pre nás obrovským vyznamenaním. Zvyšuje to našu konkurencieschopnosť, umožňuje ďalší rozvoj a zároveň výrazne znižuje environmentálne dopady,“ dodal prezident Mondi SCP Roman Senecký.

Súvisiace články

Aktuálne správy