Nie je to povera: Pravý dôvod prečo boháč Mark Zuckerberg nosí stále rovnaké tričko

, businessinsider Foto: SITA

Pre tých, ktorí si to doteraz nevšimli: Zuckerberg nosí rovnaké šedé tričko na väčšine verejných podujatí. Prečo? Zatiaľ čo by sme mohli očakávať nejakú vtipnú odpoveď, Zuckerberg reagoval celkom vážne.

"Naozaj chcem vymazať zo svojho života všetky tie zbytočné rozhodovania. Chcem robiť čo najmenej rozhodnutí ako je len možné a čo najlepšie slúžiť komunite," povedal Zuckerberg, po tom, čo sa ho spýtali, prečo sa na verejnosti objavuje stále v rovnakom tričku. Samozrejme, že má multibalenie tohto šedého.

Povedal, že aj malé rozhodnutia, ako výber toho, čo si má obliecť, alebo čo si pripraviť na raňajky môže byť únavné a energeticky náročné, a nechce tým strácať čas.

"Mám jednoducho šťastnú pozíciu, každý deň keď sa prebudím, pomôžem obslúžiť viac ako miliardu ľudí. A mám pocit, že nerobím dobre svoju prácu, ak svoju energiu míňam na veci, ktoré sú pre môj život hlúpe a povrchné," povedal.

Zuckerberg zároveň poukázal na to, že mnoho ďalších vplyvných ľudí, ako je zakladateľ Apple Steve Jobs, alebo prezident Barack Obama, majú rovnakú teóriu ohľadom výberu ich oblečenia. Jobs dokonca chcel, aby všetci zamestnanci Apple nosili rovnaké vesty.

Súvisiace články

Aktuálne správy