Mesto duchov: Opäť predané!

, Hartford Courant

Už viac ako 16 rokov neobývanú obec v americkom štáte Connecticut ponúkli do on-line aukcie. Predala sa. Nový majiteľ za ňu zaplatil takmer dva milióny dolárov. Zatiaľ nie je známe, komu sa to oplatilo.

Aukcia prebiehala niekoľko dní a niekoľkokrát bol aj predĺžená, pretože cena začala skutočne rásť až v poslednej polhodinke. Stúpla z predchádzajúcej ponuky 1,2 milióna dolárov na ešte lepšiu, 1,9 milióna. Doterajší majiteľ, spoločnosť prevádzkujúca hotelovú sieť, obec kúpila v roku 2001. Vtedy zaplatila 2,5 milióna dolárov.

Priemyselník Ray Schmitt okolo roku 1960 nakúpil osem domov vo viktoriánskom štýle v blízkosti svojich tovární v Johnsonville. Zrekonštruoval ich, aby prilákal turistov do tejto oblasti. Avšak z viktoriánskeho štýlu sa skutočná turistická atrakcia nikdy nestala. Opustené objekty odkúpila spoločnosť Meyer Jabara Hotels, ktorá prevádzkovala ubytovacie kapacity v desiatich štátoch Ameriky. Zámerom bolo objekty prerobiť a ponúkať ich ako dovolenkovú destináciu. Plány spoločnosti zostali nezrealizované. Z časti v dôsledku finančnej krízy a čiastočne preto, že nový vlastník nie celkom rozumel rozvoju nehnuteľností.

Po úspešnej aukcii sa teraz behom mesiaca môže podpísať nová kúpno-predajná zmluva s novým majiteľom, napísali miestne noviny Hartford Courant. Nový vlastník zatiaľ známy nie je, rovnako ako ani jeho plány s mestom duchov s odkazom na kráľovnú Viktóriu. Nehnuteľnosti sú od New York City vzdialené len asi dve hodiny jazdy autom. Johnsonville poslúžil ako kulisa pri nakrúcaní filmu Freedom v hlavnej úlohe s Cuba Gooding Jr. Rovnako tu nakrúcali aj videoklip k hitu Billyho Joela The River of Dreams. Ale odhliadnuc od týchto dvoch udalostí je 260 000 m2 pozemkov od smrti Ray Schmitta v roku 1998 trvalo opustených.

Súvisiace články

Aktuálne správy