Argentína obvinila spoločnosť Procter & Gamble z daňového podvodu

Argentínske úrady obvinili americkú spoločnosť Procter & Gamble z daňového podvodu a zastavili jej podnikanie vo svojej krajine.

Argentínske úrady obvinili americkú spoločnosť Procter & Gamble z daňového podvodu a zastavili jej podnikanie vo svojej krajine. Informovala o tom agentúra AP.
Argentínsky daňový úrad AFIP v nedeľu (2.11.) vo svojom vyhlásení obvinil amerického výrobcu spotrebného tovaru z daňového podvodu v hodnote 138 miliónov USD (110,19 milióna eur) spojeného s importom z Brazílie, ktorý bol vraj naúčtovaný cez švajčiarsku pobočku. Podľa AFIP cieľom tohto kroku bolo dostať uvedenú sumu z Argentíny a ukryť daňové príjmy. Procter & Gamble sa k tomuto obvineniu zatiaľ nevyjadril.
„Globálne spoločnosti nemôžu vytvárať zisky klamaním štátu, daňovými únikmi a presúvaním mien z krajiny, pretože ich neregulárne správanie bráni rozvoju daného štátu,“ vyhlásil šéf AFIP Ricardo Echegaray.
Argentína nemá prístup na medzinárodné kapitálové trhy od štátneho bankrotu v roku 2002 a v júli tohto roka vyhlásila ďalší bankrot.

Súvisiace články

Aktuálne správy