Slovensko má nového multimilionára, vyhral vyše 7 mil. eur

Slovensko je od tohto týždňa bohatšie o ďalšieho multimilionára, ktorý si vďaka hre Euromilióny, ktorú prevádzkuje spoločnosť Tipos, pripísal na svoj účet 7.159.091,75 eura za štyri náhodné tipy za necelých päť eur. „Spoločnosť Tipos za 21 rokov svojej existencie doteraz vyplatila 49 výhier vyšších ako jeden milión eur. Tohtotýždňová výhra je určite jedna z najvyšších v histórii našich lotériových hier. Novému multimilionárovi prajem, aby s výhrou, ktorá mu nepochybne od základov zmení celý jeho život, naložil čo najlepšie,“ skonštatoval v správe pre médiá generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Ladislav Kriška.
Investícia do podielových fondov, cenných papierov, termínovaných vkladov či nákup akcií spoločností na burze, aj takto napríklad môže naložiť s výhrou nový slovenský multimilionár. Medzi obľúbené investície bohatých ľudí patrí aj nákup zlata alebo diamantov.
Dôležitým rozhodnutím podľa ekonomického analytika Martina Bacigala je v prípade vyššej investície jej návratnosť. Za zaujímavé považuje aj netradičné formy investovania, ako napríklad investície do umenia či nehnuteľností.
Privátny bankár Martin Marcinčin považuje zase za dôležité, aby sa nový slovenský multimilionár začal finančne vzdelávať. Tiež by sa mal vyhýbať takzvaným pseudoodborníkom a radšej by si mal nechať poradiť od profesionálov. „Určite by mal výhru patrične osláviť, ale skôr v úzkom kruhu ľudí a s výhrou sa čo najmenej chváliť. Viac ako 7 miliónov eur je obrovská suma, na Slovensku ňou disponuje len malý okruh ľudí,“ upozorňuje Marcinčin.
Podľa jeho slov výherca bude musieť urobiť veľa rozhodnutí, s ktorými sa nikdy nestretol. „Na začiatok by som mu poradil, aby s chladnou hlavou začal premýšľať o ďalších krokoch. Bude veľmi dôležité, s kým sa bude radiť. Konkrétny spôsob investovania bude závisieť od želaní a snov výhercu, to je otázka individuálnych rozhovorov,“ dodal Marcinčin.
Šťastný výherca jackpotu v hre Euromilióny má podľa finančníkov šancu uspieť aj v podnikaní. Chce to len rozvahu, dobrý nápad a pokojnú myseľ pri investovaní.

Súvisiace články

Aktuálne správy