Deutsche Bank vykázala čistú stratu 92 mil. eur

Výsledky najväčšej nemeckej banky v treťom kvartáli opäť negatívne ovplyvnili náklady na zastupovanie v právnych sporoch a rezervy na očakávané pokuty

Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank vykázala v treťom kvartáli čistú stratu 92 mil. eur, hoci jej čisté príjmy vzrástli o 2 %. Na výsledok opäť negatívne vplývali náklady na zastupovanie v právnych sporoch a rezervy na očakávané pokuty. V divízii investičného bankovníctva príjmy Deutsche Bank v sledovanom období vzrástli o 9 %. Na právne spory banka v treťom kvartáli vynaložila 894 mil. eur. Od roku 2012 ju pokuty a mimosúdne dohody stáli zhruba 7 mld. eur. Deutsche Bank varovala, že podmienky na trhu zostanú v budúcom roku vo viacerých oblastiach náročné. V divízii investičného bankovníctva však naďalej počíta s plánovaným zvýšením zisku o 13 až 15 %.

Na Deutsche Bank sa zameriava pozornosť regulačných úradov v Nemecku, USA a vo Veľkej Británii. Banka čelí podozreniam z manipulácií úrokových sadzieb na medzibankovom trhu, nelegálnych praktík pri takzvaných vysokofrekvenčných obchodoch alebo porušovania sankcií USA voči Iránu. Spoločnosť uviedla, že väčšinu súdnych sporov chce uzavrieť v roku 2015, teda s oneskorením o jeden rok oproti pôvodnému plánu.

Súvisiace články

Aktuálne správy