Skupina ČSOB za trištvrte roka so ziskom 48,9 mil. eur

Finančná skupina ČSOB dosiahla v deviatich mesiacoch tohto roka čistý zisk 48,9 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 1,9 %. Čistý zisk celej skupiny po zahrnutí aj neauditovaného výsledku sesterskej spoločnosti ČSOB Poisťovne bol za trištvrte roka na úrovni 56,2 mil. eur. „Pozitívny hospodársky výsledok sa nám v ťažkom legislatívnom prostredí darí dosahovať aj vďaka vnútorne nastaveným efektívnym procesom,“ povedal generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

Výnosy v medziročnom porovnaní klesli o 1 % na 202,7 mil. eur. Tento pokles výrazne ovplyvnil čistý zisk z finančných operácií. Medziročne poklesol o 37 % najmä z dôvodu jednorazového efektu, a to zisku z realizovaného predaja cenných papierov v minulom účtovnom období. Prevádzkové náklady ČSOB Finančnej skupiny sa zvýšili o 4,6 % na 125,5 mil. eur. Dôvodom bolo podľa vyjadrení ČSOB najmä znovuzavedenie odvodu do Fondu ochrany vkladov.

Konsolidovaná bilančná suma ČSOB Finančnej skupiny dosiahla na konci septembra úroveň 6,723 mld. eur s medziročným nárastom takmer o 5 %. Úvery poskytnuté klientom skupiny zaznamenali medziročný nárast o 5 % a dosiahli úroveň 4,462 mld. eur. Vklady a úvery prijaté od klientov vzrástli v medziročnom porovnaní takmer o 10 % na 4,391 mld. eur.

ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. Skupina ČSOB ponúka služby banky, KBC Asset Managementu, ČSOB Factoringu, ČSOB Leasingu, ČSOB Poisťovne a ČSOB stavebnej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy