Počet nových nezamestnaných v USA klesol na 14-ročné minimum

Počet nových žiadateľov o štátnu podporu sa v týždni končiacom sa 11. októbra zmenšil o 23 tis. na sezónne upravených 264 tisíc, čo bola najnižšia úroveň od roku 2000.

Počet nových nezamestnaných v USA, ktorí požiadali o dávky v nezamestnanosti, sa minulý týždeň znížil na štrnásťročné minimum, čo naznačuje, že trh práce sa naďalej zlepšuje. Počet nových žiadateľov o štátnu podporu sa v týždni končiacom sa 11. októbra zmenšil o 23 tisíc na sezónne upravených 264 tisíc, čo je najnižšia úroveň od roku 2000. Informovalo o tom vo štvrtok americké ministerstvo práce. Ekonómovia, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, prognózovali, že počet nových nezamestnaných vzrastie na 290 tisíc.

Štvortýždňový priemerný počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti, ktorý sa považuje za lepší ukazovateľ trendov na trhu práce, sa znížil o 4 250 na 283 500. Bol takisto na najnižšej úrovni od roku 2000. Správa amerického rezortu práce ďalej ukázala, že počet tých, ktorí poberali podporu dlhšie ako týždeň, v týždni končiacom sa 4. októbra vzrástol o 7 tis. na 2,39 milióna.

Súvisiace články

Aktuálne správy