Zisk Philip Morris International v 3. kvartáli klesol

Americká tabaková spoločnosť Philip Morris International vykázala v 3. kvartáli medziročný pokles zisku o 8 %, napriek tomu prekvapila analytikov, ktorí jej predpovedali ešte slabšie výsledky. Dôvodom nižšieho zisku bol pritom rast spotrebných daní. Informovali o tom agentúry AP a RTTNews.
Zisk spoločnosti, ktorá predáva cigarety značky Marlboro a iné na trhoch mimo USA, za tri mesiace do konca septembra klesol na 2,15 miliardy USD (1,69 miliardy eur), čo predstavuje 1,38 USD na akciu, z 2,34 miliardy USD alebo 1,44 USD/akcia v rovnakom období minulého roka. Po vylúčení jednorazových položiek však Philip Morris International dosiahol zisk na akciu 1,39 USD a prekonal tak odhady analytikov, ktorí počítali so ziskom na úrovni 1,33 USD/akcia.
Tržby Philip Morris International bez spotrebnej dane v 3. kvartáli klesli o približne 1 % na 7,86 miliardy USD, zatiaľ čo analytici očakávali, že sa znížia na 7,74 miliardy USD.
Aj celkový predaj cigariet klesol o zhruba 1 % na 222,3 miliardy kusov, z toho v Latinskej Amerike a v Kanade sa znížil zhodne o 2 % a v Ázii o 1,3 %. V regióne, ktorý zahrnuje východnú Európu, Blízky východ, Afriku i Európsku úniu, odbyt spoločnosti v období júl-september naopak vzrástol o necelé 1 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy