HB Reavis získal úver 51 mil. eur od VÚB na pražský komplex

Financovanie potrvá do januára 2021

VÚB banka poskytla spoločnosti HB Reavis úver 51 mil. eur na stavbu pražského administratívneho komplexu Metronom Business Center. Ako ďalej informovala firma HB Reavis, financovanie potrvá do januára 2021. Komplex by mal v prvom kvartáli budúceho roka ponúknuť 31 199 metrov štvorcových kancelárskych plôch a 2 135 štvorcových metrov maloobchodných priestorov.

Ponuku dalo šesť bánk z Česka a Slovenska. Víťazná VÚB banka poskytla podľa HB Reavis nadštandardné podmienky na čerpanie úveru počas stavebnej fázy. „Vzhľadom na dlhodobo osvedčenú spoluprácu, finančnú stabilitu developera a dominantné postavenie HB Reavis v stredoeurópskom priestore veríme v schopnosť skupiny HB Reavis úspešne dokončiť a prenajať svoje projekty,“ povedal člen predstavenstva a riaditeľ úseku firemného bankovníctva VÚB Jozef Kausich.

Kontrakt na financovanie Metronom Business Center je podľa VÚB prvým spoločným zahraničným financovaním banky a skupiny HB Reavis v takomto nastavení. „Už dnes vidíme ďalší potenciál rozvoja našich aktivít a pracujeme na ďalších projektoch,“ dodal Kausich. Spoločnosť HB Reavis tak pokračuje podľa jej vyjadrení v rozširovaní svojich aktivít v Českej republike a v strednej Európe. Aktuálne postupné uvoľňovanie úverových podmienok bánk na financovanie projektov firma víta, pretože napomáhajú oživeniu a stabilizácii realitného trhu.

Medzinárodná developerská skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí v Poľsku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, vo Veľkej Británii a v Turecku. Vlastný kapitál spoločnosti predstavuje 917 mil. eur a aktíva spoločnosti ocenené ku koncu júna 2014 predstavujú sumu 1,58 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy