Nemecká vláda by mohla zhoršiť prognózu rastu ekonomiky

V roku 2014 a aj v roku 2015 by ekonomika mala rásť o približne 1,25 %. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje

Nemecká vláda zhorší v budúcom týždni hospodársku prognózu hospodárskeho rastu krajiny pre roky 2014 a 2015. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dva zdroje. V obidvoch rokoch by rast najväčšej európskej ekonomiky podľa jedného zo zdrojov mohol byť na úrovni približne 1,25 %.

Aprílová prognóza ráta s tým, že nemecká ekonomika v tomto roku posilní o 1,8 % a v budúcom roku mal byť rast podľa aprílového odhadu na úrovni 2 %. Nemecká ekonomika mala dobrý štart do tohto roku, v druhom kvartáli však oslabila o 0,2 %. Slabé údaje z ekonomiky, vrátane poklesu exportu, poukazujú na to, že nemecká ekonomika mohla v treťom kvartáli stagnovať.

Tento týždeň Medzinárodný menový fond (MMF) zhoršil prognózu rastu Nemecka na 1,4 % v tomto roku a na 1,5 % v budúcom roku. Predstavitelia nemeckej vlády sa stretnú v pondelok a novú prognózu by mal v utorok zverejniť nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel.

Súvisiace články

Aktuálne správy