Spustili prvý slovensko-maďarský portál ponuky zamestnania

V rámci slovensko-maďarskej cezhraničnej spolupráce s podporou Európskej únie vznikol prvý bezplatný portál ponuky a vyhľadávania pracovných príležitostí na Slovensku a v Maďarsku, informoval dnes maďarský spravodajský server Hvg.hu.
Portál poslúži zamestnávateľom a hľadajúcim si zamestnanie v piatich južných slovenských krajoch a siedmich severných maďarských župách. Portál JobFish realizovali nezisková organizácia Centrum pokročilých technológií Bratislava a na maďarskej strane nadácia Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko – Slovenská republika 2007-2013 projekt pod názvom HUSK JOBS portal.
Cieľom projektu je vytvoriť nový monitorovací a informačný systém trhu práce na oboch stranách hranice Maďarska a Slovenska.
Okrem podpory nezamestnaných občanov vo vyhľadávaní voľných pracovných miest a podpory zamestnávateľov vo vyhľadávaní vhodnej pracovnej sily poskytuje projekt aj aktuálne informácie širokej verejnosti o platných legislatívach, pravidlách a situácii na trhoch práce oboch krajín.
Partneri projektu poskytujú prostredníctvom kontaktných centier aj asistenčné a podporné služby. Projekt je realizovaný s podporou Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
V rámci projektu bol vytvorený Prieskum a analýza trhu práce v prihraničných regiónoch s Maďarskom, ktorá je k dispozícii širokej verejnosti. Súčasne bola vytvorená obdobná analýza aj v Maďarsku pod názvom Prieskum a analýza trhu práce v slovenských pohraničných regiónoch Maďarska, uvádza sa na stránke JobFish.eu.

Súvisiace články

Aktuálne správy