Podielové fondy s čistými predajmi za 35,18 mil. eur

Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali v uplynulom týždni realitné fondy

Podielové fondy dosiahli v uplynulom týždni kladné čisté predaje v objeme 35,18 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní je to nárast o takmer 15 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) minulý týždeň predaje za 70,77 mil. eur a spätné nákupy v sume 35,59 mil. eur.

Z ôsmich kategórií fondov bolo v pluse šesť, v mínuse skončili dve kategórie. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali realitné fondy, a to 19,76 mil. eur. Druhý najvyšší objem zaznamenali dlhopisové fondy so sumou 17,5 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali v minulom týždni štruktúrované fondy, a to 11,74 mil. eur. V mínuse so sumou 672,7 tis. eur skončili aj fondy peňažného trhu.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahla v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 20,17 mil. eur spoločnosť Prvá penzijná. Druhý najvyšší objem, 17,07 mil. eur, evidovala spoločnosť Tatra Asset Management. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 11,52 mil. eur skončil správca KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 36. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/5031-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-36-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy