Hollande chce podporiť nízkopríjmové domácnosti

Francúzsko pripravuje opatrenia na podporu výstavby obytných nehnuteľností a taktiež zmeny v oblasti daní

Francúzsko pripravuje opatrenia na podporu výstavby obytných nehnuteľností a taktiež kroky, ktoré pomôžu nízkopríjmovým domácnostiam. V stredu o tom informoval francúzsky prezident Francois Hollande. Prezident sa týmto spôsobom snaží obmäkčiť voličov, nespokojných s vysokou mierou nezamestnanosti a stagnujúcou ekonomikou.

Vláda tento mesiac prisľúbila, že nahradí plán, ktorý mal znížiť dane pre osoby s nízkym príjmom. Plán, ktorý by si vyžiadal 2,5 mld. eur, totiž zrušil francúzsky ústavný súd. Hollande potvrdil, že vláda prijme opatrenia, ktoré nahradia daňové úľavy v podobnom rozsahu. Tieto opatrenia budú súčasťou francúzskeho rozpočtu na rok 2015. „Náš cieľ je jasný: modernizovať ekonomiku podporením konkurencieschopnosti a napomôcť investíciám a tvorbe pracovných miest,“ povedal Hollande.

Zároveň zopakoval francúzske výzvy smerom k EÚ a k Európskej centrálnej banke (ECB). Hollande si myslí, že tieto inštitúcie by mali urobiť viac pre to, aby prostredníctvom investícií podporili hospodársky rast a oslabili euro. Spoločná európska mena je podľa neho stále nadhodnotená.

Súvisiace články

Aktuálne správy