Firma JAS Energy Trading s poklesom tržieb na 20 mil. eur

Dodávateľ elektrickej energie koncovým odberateľom, spoločnosť JAS Energy Trading, s. r. o., zaznamenal vlani pokles tržieb z predaja tovaru. Kým v roku 2012 utŕžila firma za tovar 26,5 mil. eur, v minulom roku to bolo 19,9 mil. eur. Vyplýva to zo zverejnenej účtovnej závierky. Ostatný hospodársky rok zakončila spoločnosť v strate 76,72 tis. eur, čím si pohoršila oproti roku 2012, kedy evidovala zisk 20,2 tis. eur. V sledovanom období zaznamenali rast tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb spoločnosti na 255 tis. eur z 223 tis. eur, pričom rovnako tak vzrástla aj výroba. Na druhej strane pokles vykázala výrobná spotreba na 82 tis. eur z 391 tis. eur.

Dodávateľ elektrickej energie evidoval ku koncu účtovného obdobia majetok vo výške 2,6 mil. eur. Výraznú časť z neho, a to 2,5 mil. eur, tvoril obežný majetok. V medziročnom porovnaní sa vlani zvýšilo základné imanie firmy, a to na 100 tis. eur z päť tisíc eur.

Spoločnosť JAS Energy Trading, s. r. o. vznikla 19. novembra 2010 zápisom do obchodného registra. Firma sa zaoberá dodávaním elektrickej energie koncovým odberateľom, ale aj veľkoobchodnými aktivitami s elektrickou energiou. Taktiež poskytuje odbornú podporu pre zníženie nákladov pri nákupe elektrickej energie. JAS Energy Trading je súčasťou skupiny JAS, ktorá pôsobí v Maďarskej republike a obchoduje na slovenskom, českom, rumunskom, ale aj srbskom či slovinskom, nemeckom a rakúskom trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy