Spoločnosť NWR nevyplatí kupónové výnosy

Spoločnosť NWR totiž nechce ohroziť svoj reštrukturalizačný plán

Česká spoločnosť New World Resources (NWR) nevyplatí kupónový výnos z nadradených nezabezpečených cenných papierov. Spoločnosť totiž nechce ohroziť svoj reštrukturalizačný plán. Firma NWR o tom informovala v piatok. Výnosy boli splatné 15. júla. Zo stanoviska spoločnosti vyplýva, že nedostala súhlas od potrebnej väčšiny držiteľov cenných papierov na vyplatenie kupónového výnosu. V piatok uplynie lehota trvajúca tridsať dní na vyplatenie výnosov.

Spoločnosť sa pokúša znížiť svoj dlh o 325 mil. eur zo súčasných 825 mil. eur. Spoločnosť NWR má približne 15 tis. zamestnancov a nepriaznivo ju ovplyvnil pokles cien uhlia, ktoré spôsobili, že spoločnosť zaznamenala veľké straty. Akcie firmy oproti svojmu historickému maximu z roku 2008 oslabili o viac než 99 %.

NWR sa v júli priblížila k dohode o reštrukturalizácii dlhu. S jej návrhom súhlasili veritelia, ktorí držia 84 % hodnoty zabezpečených dlhopisov so splatnosťou v roku 2018. Tým splnila podmienku získať súhlas 75 % veriteľov podľa hodnoty dlhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy