Zbrojovka SIG Sauer: Pre ilegálny obchod je na pokraji krachu

, Zdroj: spiegel.de, lz

Nemecký výrobca strelných zbraní je po uši namočený v problémoch. Čelí ďalšiemu obvineniu z nelegálneho vývozu pištolí a zákazníci mu vracajú úder. Firma musela skrátiť výrobnú prevádzku.

Zamestnanci známeho výrobcu zbraní sa bojí o pracovné miesta. Vedenie pre svojich 140 zamestnancov nemá dosť práce. „Pracuje na skrátenú pracovnú dobu,‟ potvrdil šéf zbrojovky Rolf Rohde. Na obvyklú dvojzmennú prevádzku beží len zopár útvarov. Všetko je to dôsledok vyšetrovania závažných obvinení, podľa ktorých firma nelegálne vyvážala zbrane do Kolumbie.

Na ilegálne kšefty nedávno upozornili nemecké médiá. V deň uverejnenia správ do sídla spoločnosti okamžite vtrhla polícia a v kanceláriách zbierala dokumenty. Podľa obvinení spoločnosť vyviezla pištole do USA, odkiaľ ich cez dcérsku firmu poslala ďalej do juhoamerickej Kolumbie. Na to jej však chýbalo povolenie. Nebolo to pritom po prvý raz. SIG Sauer už v roku 2010 takto cez USA poslala bez povolenia zbrane prezidentskej garde do Kazachstanu. Ak sa obvinenia potvrdia, hrozí majiteľom niekoľko rokov väzenia.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy