Zisk spoločnosti Merck KGaA prekonal očakávania

Nemecká spoločnosť evidovala v druhom štvrťroku zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) bez zohľadnenia jednorazových položiek na úrovni 846 mil. eur. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters prognózovali zisk 834 mil. eur.

FRANKFURT 13. augusta (SITA, Reuters – Nemecká chemická a farmaceutická spoločnosť Merck KGaA, ktorá je najväčším svetovým výrobcom tekutých kryštálov pre displeje, v druhom kvartáli evidovala rast základného jadrového zisku o 2,3 %. Zisk pozitívne ovplyvnilo prevzatie britskej spoločnosti AZ Electronic Materials. Jeho rast však tlmil silný kurz eura. Za apríl až jún firma vykázala zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) bez zohľadnenia jednorazových položiek v sume 846 mil. eur. Prekonala tak očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že bude vo výške 834 mil. eur.

Firma Merck KGaA zároveň potvrdila svoje očakávania, že jej upravený zisk EBITDA za celý tento rok bude v sume 3,3 mld. až 3,4 mld. eur, čiže by mal posilniť z vlaňajšej úrovne 3,25 mld. eur. Do prognózy celoročného zisku EBITDA firma zahŕňa aj výsledky britskej spoločnosti AZ Electronic Materials, ktorú nedávno kúpila za 2,6 mld. USD.

(1 EUR = 1,3346 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy