Firma Quatro Group chce stavať elektráreň za 22 mil. eur

Elektráreň na báze kombinovanej výroby elektriny a tepla s výkonom 20 megawattov by mala vyrásť v obci Kostolné Kračany.

Spoločnosť Quatro Group plánuje v okrese Dunajská Streda postaviť elektráreň za takmer 22 mil. eur. Elektráreň na báze kombinovanej výroby elektriny a tepla by mala vyrásť v obci Kostolné Kračany. „Stavba elektrárne je situovaná na pozemkoch patriacich do katastrálneho územia Kostolné Kračany vyhradených pre výstavbu priemyselného parku,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Výkon elektrárne, v ktorej sa budú energie vyrábať vďaka spaľovaniu zemného plynu, bude necelých 20 megawattov. Vyrobenú elektrinu bude investor predávať do distribučnej siete. Vyrobené teplo bude predávané v priemyselnom parku. S výstavbou elektrárne chce investor začať v tomto roku. Ukončenie výstavby je naplánované o rok neskôr.

Spoločnosť Quatro Group vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v roku 2006. Spoločníkmi vo firme sú tri fyzické osoby. V predmete podnikania má okrem iného aj uskutočňovanie stavieb či obstarávateľskú činnosť v investičnej výstavbe.

Súvisiace články

Aktuálne správy