Spoločnosť Henkel potvrdila výhľad na rok 2014

Spoločnosť však varovala, že rast ziskov v druhom polroku tohto roku spomalí vzhľadom na krízu medzi Ruskom a Ukrajinou a tiež na Blízkom východe

Nemecká spoločnosť Henkel potvrdila svoj celoročný výhľad na rok 2014. Spoločnosť však varovala, že rast ziskov v druhom polroku tohto roku spomalí. Dôvodom je podľa zverejnených informácií geopolitické napätie medzi Ruskom a Ukrajinou a taktiež napätie na Blízkom východe.

Spoločnosť Henkel stále predpokladá, že zaznamená rast organických tržieb v intervale od troch do piatich percent a miera rastu upraveného zisku by mala dosiahnuť vysoké jednociferné percento. V druhom kvartáli spoločnosť dosiahla nárast organických tržieb o 3,3 % na 4,14 mld. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s tržbami vo výške 4,21 mld. eur. Henkel taktiež zaznamenal nárast upraveného zisku na jednu akciu vo výške 8,4 %.

Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern Europe.

Súvisiace články

Aktuálne správy