Slovenská pošta dá za servis systému APONET 4,25 mil. eur

Podpornú servisnú službu pre prevádzku informačného systému APONET bude počas štyroch rokov poskytovať firma Plaut Slovensko. Slovenská pošta ju vybrala cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž, lebo tieto služby môže z technických dôvodov poskytovať len uvedený dodávateľ.

Spoločnosť Slovenská pošta, a. s. zaplatí za podpornú servisnú službu pre prevádzku informačného systému APONET počas štyroch rokov 4,25 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Rovnaká bola aj prvotná predpokladaná cena. Pošta zadala zákazku firme Plaut Slovensko, s. r. o. so sídlom v Bratislave cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž, pretože tieto služby môže poskytnúť z technických dôvodov len uvedený dodávateľ.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave. Od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Okrem klasických poštových služieb tak môže poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.

Súvisiace články

Aktuálne správy