Začal nový tender na trolejbusy pre Banskú Bystricu

Dopravný podnik mesta Banská Bystrica vyhlásil novú verejnú súťaž na štyri nízkopodlažné trolejbusy pre mestskú hromadnú dopravu. Predpokladaná cena za ich dodanie počas siedmich mesiacov je takmer 2,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Dopravný podnik mesta Banská Bystrica, a.s. (DPMBB) vyhlásil novú verejnú súťaž na dodanie štyroch nízkopodlažných trolejbusov. Predpokladaná cena za dodanie trolejbusov pre mestskú hromadnú dopravu je opäť 2,085 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dopravný podnik plánuje nakúpiť tri kĺbové trojnápravové trolejbusy a jeden sólo dvojnápravový trolejbus za sedem mesiacov od zadania zákazky budúcemu dodávateľovi.

Dodanie nových trolejbusov chce firma financovať s využitím peňazí Európskej únie a z vlastných zdrojov cez Operačný program Životné prostredie. Ponuky sa majú otvárať 8. septembra, rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií, pričom cena má relatívnu váhu 80 bodov a lehota dodania 20 bodov. Verejné obstarávanie pre dopravný podnik zabezpečuje bratislavská firma For – Euro consulting, s.r.o. Banskobystrický dopravný podnik vyhlásil predchádzajúcu súťaž na trolejbusy v máji tohto roka a zrušil ju v júli pre zmenu podmienok pri obstarávaní.

Dopravný podnik mesta Banská Bystrica, a.s. bol založený v decembri 1996, pod týmto názvom funguje od februára 2007 a dovtedy niesol meno Mestská hromadná doprava Banská Bystrica a.s. Spoločnosť prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Banskej Bystrici, eviduje základné imanie 70,83 tis. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy