Záchranná zdravotná služba BA v zisku 73,5 tis. eur

Spoločnosť utŕžila počas minulého roka za poskytnuté služby 16,2 mil. eur.

Záchranná zdravotná služba Bratislava si aj v minulom roku udržala kladné hospodárenie. Jej zisk však bol v medziročnom porovnaní o čosi horší. Vlaňajšok končila v zisku 73,5 tis. eur, čo bolo o 15 tis. eur menej ako v predchádzajúcom roku. Ako ďalej vyplýva z účtovnej závierky, spoločnosť utŕžila za poskytnuté služby 16,2 mil. eur. Medziročne sa jej tak tržby prepadli o takmer 750 tis. eur. Na druhej strane viac zaplatila za niektoré položky.

Počas minulého roka nakúpila záchranná zdravotná služba materiál, energie a služby v celkovej hodnote 3,7 mil. eur, čo je oproti predchádzajúcemu roku o 278,5 tis. eur viac. Státisíce však ušetrila v oblasti osobných nákladov. Tie si vlani vyžiadali 9,7 mil. eur, rok predtým na ne vynaložila až cez 11 mil. eur. Počas spomínaného účtovného obdobia sa zvýšilo vlastné imanie firmy z 323 tis. eur na 412,3 tis. eur. Medziročne sa znížili záväzky, konkrétne o takmer štyri mil. eur na 7 mil. eur. Majetok spoločnosti bol na konci uplynulého roka vyčíslený na 7,4 mil. eur.

Záchranná služba zamestnávala na konci vlaňajška 546 zamestnancov. Celkovo v minulom roku prevádzkovala 53 ambulancií.

Záchranná zdravotná služba Bratislava je štátna príspevková organizácia. Zriadená bola ministerstvom zdravotníctva v roku 1992. Poskytuje rýchlu lekársku i rýchlu zdravotnú pomoc. V minulosti bol jej predmetom podnikania aj poskytovanie dopravnej zdravotnej služby.

Súvisiace články

Aktuálne správy