EK bude reagovať na ruský zákaz dovozu potravín z EÚ

vyšlo aj v ZAHBRUSEL 7. augusta (SITA, Reuters) - Európska komisia (EK) si vyhradzuje právo konať v reakcii na zákaz dovozu potravín a poľnohospodárskych výrobkov z EÚ zo strany Ruska.

vyšlo aj v ZAH

BRUSEL 7. augusta (SITA, Reuters) – Európska komisia (EK) si vyhradzuje právo konať v reakcii na zákaz dovozu potravín a poľnohospodárskych výrobkov z EÚ zo strany Ruska. Vo štvrtok to novinárom povedal hovorca komisie Frédéric Vincent. EK podľa neho rozhodne o ďalších krokoch po dôkladnej analýze ruského zákazu. „EK si vyhradzuje právo prijať adekvátne kroky,“ povedal bez toho, aby možnú reakciu zo strany komisie špecifikoval.

Moskva vo štvrtok zakázala dovoz ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, mlieka a mliečnych produktov z USA, Európskej únie, Austrálie, Kanady a Nórska. Ruské médiá predtým informovali, že embargo zasiahne produkty, ktoré tvoria spolu 10 percent dovozu potravín do Ruska v celkovom objeme zhruba 4 mld. USD ročne. Opatrenie nadobúda účinnosť 7. augusta a bude platiť jeden rok. Rusko takto reagovalo na prijatie sankcií voči jeho predstaviteľom i odvetviam jeho ekonomiky za jeho konanie v ukrajinskej kríze.

(1 EUR = 1,3345 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy