EK schválila Siemensu prevzatie divízie Rolls-Royce

Divízia sa zameriava na výrobu plynových turbín a kompresorov a poskytuje popredajné služby.

Európska komisia (EK) schválila Siemensu prevzatie divízie spoločnosti Rolls-Royce, ktorá vyrába plynové turbíny a kompresory a poskytuje popredajné služby. Ako uviedla EK v pondelok vo svojom vyhlásení, z vyšetrovania vyplynulo, že zákazníci nevnímajú tieto spoločnosti ako konkurentov pre veľké technologické rozdiely v ich výrobkoch. Za prevzatie tejto divízie zaplatí Siemens približne 950 mil. eur. Komisia zároveň odobrila prevzatie 50-percentného podielu spoločnosťou Rolls-Royce vo firme Rolls Wood Group.

Táto akvizícia je súčasťou plánovanej reštrukturalizácie. Firmu Siemens bude tvoriť menej divízií, keďže sa ich počet zníži zo šestnásť na deväť. Zmeny, ktoré spoločnosť pripravila, by mali byť účinné od hospodárskeho roku 2016. Produktivita spoločnosti by mala stúpnuť o jednu miliardu eur ročne.

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s. Skupina Siemens na Slovensku dosiahla v obchodnom roku 2012/2013 obrat 509,7 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy