Injecta vlani s nárastom zisku na 1,9 mil. eur

Tržby za vlastné produkty a služby dosiahli 16,4 mil. eur, výrobná spotreba bola vo výške 8,9 mil. eur.

Po výraznejšom poklese zisku v roku 2012 sa výrobca injekčnej techniky Chirana T. Injecta a.s. počas minulého roka opätovne naštartoval k lepším hospodárskym výsledkom. Na konci vlaňajška si pripísal zisk 1,9 mil. eur, čo je 3,5-násobne viac ako v roku 2012. Vyplýva to zo zverejnenej účtovnej závierky

Tržby Injecty z predaja vlastných služieb a tovarov boli v minulom roku o čosi slabšie ako v predchádzajúcom období, medziročne poklesli o 867,6 tis. eur. Na konci vlaňajška tak evidovala spoločnosť výnosy z týchto činností v objeme 16,4 mil. eur. Vyššie naopak boli náklady na energie, materiál a služby, oproti roku 2012 o približne 330 tis. eur, vlani za ne uhradila celkovo 8,9 mil. eur. Spoločnosť však mala nižšie výdavky na osobné náklady. Kým v uplynulom roku boli vo výške 3,5 mil. eur, rok predtým dosahovali 3,7 mil. eur. Výrobcovi injekčnej techniky poklesli počas minulého roka aj záväzky z 13,3 mil. eur na 11,9 mil. eur. Výška základného imania sa nemenila, zostala 11,2 mil. eur.

Spoločnosť Chirana T. Injecta je výrobcom injekčnej techniky. Kým v minulosti sa podnik zameriaval na injekčné striekačky a ihly určené pre viacnásobné použitie, v súčasnosti sa orientuje najmä na jednorazovú injekčnú techniku. Ročne jej vyprodukuje 580 miliónov. Spoločnosť predáva svoje výrobky v 20 krajinách po celom svete. Jej sídlom je Stará Turá.

Súvisiace články

Aktuálne správy