Vrbové a Krakovany chcú kanalizáciu predbežne za 6,5 mil. eur

Výstavba kanalizácie v meste Vrbové a obci Krakovany v okrese Piešťany je plánovaná na dvanásť mesiacov. Projekt chcú financovať s využitím peňazí Európskej únie.

Mesto Vrbové a neďaleká obec Krakovany v okrese Piešťany plánujú vybudovať kanalizáciu za predpokladanú cenu 6,478 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Práce plánujú na dvanásť mesiacov od výberu zhotoviteľa a na ich financovanie chcú využiť peniaze Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie.

Združenie obcí Kanalizácia Vrbové – Krakovany už vyhlásilo verejnú súťaž s tým, že lehota na predkladanie ponúk je 22. augusta a na otváranie 3. septembra. Rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia cena na základe dvoch kritérií, pričom celková cena má váhu 95 % a lehota výstavby 5 %. Zhotoviteľ by mal vzísť z následnej elektronickej aukcie.

Jednou z podmienok účasti je, aby záujemcovia v posledných troch rokoch dosiahli v rovnakej, alebo podobnej oblasti, ako je predmet zákazky, celkový obrat minimálne 2 mil. eur. Tender pre obstarávateľa zabezpečuje bratislavská firma eBIZ Consulting s.r.o.

Vrbové a Krakovany založili svoje združenie v máji tohto roku. Splnomocnencom združenia je primátor Vrbového Ján Jánoška. Predmetom činnosti združenia je vybudovanie kanalizácie vo Vrbovom a Krakovanoch, ako aj dobudovanie a kompletné sfunkčnenie stokovej siete kanalizácie v meste a obci.

Súvisiace články

Aktuálne správy