Henkel bude možno pokračovať v akvizíciách

Nemecký výrobca spotrebného tovaru Henkel bude možno pokračovať v akvizíciách, aby posilnil svoje portfólio pracích prostriedkov a vlasovej kozmetiky. Uviedol to finančný riaditeľ koncernu Carsten Knobel pre najnovšie vydanie týždenníka Euro am Sonntag, ktorý sa podarilo získať agentúre Reuters.
Nemecký koncern totiž minulý mesiac uzavrel dohodu o kúpe francúzskeho výrobcu pracích prostriedkov Spotless a oznámil tiež, že kupuje tri americké značky vlasovej kozmetiky. Koncern tak načrel hlboko do finančných zásob, ktoré si vybudoval v uplynulých kvartáloch.
„Nevylučujeme ani ďalšie väčšie akvizície v tomto segmente,“ povedal Knobel. Odmietol však možnosť, že firma vráti časť z bohatých finančných rezerv akcionárom napríklad vo forme spätného odkúpenia akcií. Henkel podľa neho niečo také momentálne neplánuje. Uprednostňuje skôr investície do ďalšieho rozvoja, a to vrátane akvizícií, ktoré sú podľa Knobela najlepším spôsobom, ako zvýšiť hodnotu akcií, čo je v záujme aj akcionárov.
Knobel zároveň očakáva, že negatívne kurzové vplyvy aj v 2. a 3. kvartáli tohto roka znížia príjmy koncernu. Podobne, ako v 1. štvrťroku, keď tržby firmy klesli o 2,6 % na 3,93 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy