Fast-foodová zmena na Kryme: Namiesto McDonald´s prichádza RusBurger

, E15 Foto: YT

Len krátko po pripojení Krymu k Rusku odišiel v apríli z niekdajšieho ukrajinského polostrova americký reťazec s rýchlym občerstvením McDonald 's. Do jednej z jeho uvoľnených prevádzok v Sevastopole sa avšak teraz sťahuje ruský fast-food RusBurger. Obyvatelia Krymu sa tak môžu tešiť na cheeseburgery Car alebo sendviče Bohatyr.

Rozšírenie biznisu na Krym potvrdil agentúre Bloomberg riaditeľ rozvoja RusBurgeru Georgij Aslanjan. Neprezradil však, či jeho spoločnosť nahradí McDonald 's aj v dvoch ďalších lokalitách, v ktorých Američania reštaurácie prevádzkovali.

RusBurger je podľa Bloombergu menší reťazec s niekoľkými desiatkami prevádzok. Zákazníkov láka na "chuť Ruska". Okrem Cheeseburger Car a sendviče Bohatýr ponúka miesto koly miestnu limonádu.

McDonald 's pri uzavretí svojich reštaurácií na polostrove okrem iného vyhlásil, že svojim zamestnancom na Kryme ponúkne prácu "v iných reštauráciách McDonald's na Ukrajine" a pomôže im presťahovať sa.

McDonald 's nebol jedinou západnou firmou, ktorá z Krymu po jeho prevzatí Ruskom odišla. Svoje pobočky na polostrove zavrela dcérska spoločnosť rakúskej Raiffeisen Bank. Pôvodné plány na otvorenie svojich obchodov na Kryme prehodnotil tiež španielsky módny obor Inditex prevádzkujúci značky typu Zara alebo Bershka.

Súvisiace články

Aktuálne správy